aaedith klein2De trainer: Mijn naam is Edith Lunterbusch

In mijn hele leven was ik in verschillende rollen ( verpleegkundige, psychotherapeut, stervensbegeleider, moeder, partner) op zoek naar geluk en zin in het bestaan. Ik was steeds op zoek naar meer, anders en beter.

Mindfulness of in het Nederlands aandacht heeft mij geleerd, dat er door aanwezig te zijn in het moment het zoeken ophoud. Heeft mij geleerd om weer gewoon te Zijn. Nu, in dit moment, zonder oordeel en verwachting ervaren hoe het leven zich in mij en om mij heen ontvouwt. Wat het ook is. Door open en zonder afwijzing in het leven te staan worden ook moeilijke levenssituaties hanteerbaar. De eenvoudige en toch diepzinnige wijsheid van gewoon Zijn.

Mijn motivatie om mindfulnesstrainer te zijn is om mensen te leren dit weer ( meer ) te ervaren en thuis te komen bij zichzelf.

Sinds 2007 geef ik in Nijmegen Mindfulness-trainingen. Ik ben daartoe opgeleid door Jon Kabat-Zinn  (de grondlegger van MBSR-trainingen) Linda Lehrhaupt en Johan Tinge. Inmiddels heb ik vele groepen met steeds groeiend enthousiasme getraind, omdat ik keer op keer weer zie hoeveel positieve veranderingen deze training bij de deelnemers teweeg brengt.

Ik ben lid van de beroepsvereniging voor  mindfullness-trainers VMBN. Tevens geef ik meditatietrainingen en verzorg ik trainingen spirituele zorg voor zorgverleners. Sinds 25 jaar is meditatie een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik ben getrouwd en moeder van twee (inmiddels volwassen) kinderen.