Een greep uit de ervaringen van cursisten die deze mindfulness training in de afgelopen zeven jaar hebben gevolgd:

“Ik ben erg verrast door de meditatie oefeningen en datgene wat het met me doet. De informele opdrachten zijn mooi te doen door de dag heen, met als verrassend effect dat er dagelijks wat kleine cadeautjes zijn. In kan nog niet de vinger leggen op wat ik leer of hoe ik verander, maar er is een proces in gang gezet. Ik had niet gedacht dit zo snel te ervaren.”
Simone (38 jaar)

“Ik had deze training voor geen goud willen missen. Tot mijn grote verbazing is mijn ontdekking ‘mildheid’. Het was een sleutel voor mij om te ervaren dat ik op mijn jarenlange rugpijn niet met woede en verzet hoef te reageren, maar dat ik in staat ben de pijn met mildheid te omvatten. Ook merk ik dat ik veel vriendelijker ben in de omgang met mijn collega’s, en dat is ook mijn collega's opgevallen. Er is meer harmonie op het werk, en niet meer zoveel confrontatie.”
Joke (57 jaar)

“Het werkt echt. Ik ervaar hoe druk ik me soms ook nog maak, dat ik op mijn “adem” weer in het moment zelf kan komen. Ik reageer in werk- en privé-leven veel minder geïrriteerd, juist ook omdat ik overdag de oefening gebruik.”
Paul (49 jaar)

“Ik voel meer rust. Ik heb geleerd bewuster te kijken, en ben milder voor mezelf geworden.”
Rosa (32 jaar)

“Ik heb in de loop van de training mijn anti-depressiva gehalveerd, en mijn therapie die gestagneerd was, laat weer vooruitgang zien. Ik kan weer warmte en liefde voelen voor mezelf en ook voor mijn vriendin. Ik hoef niet meer mijn tijd te doden achter de computer of met televisie kijken. Ik ben heel erg dankbaar.”
Bart (28 jaar)

“Ik kan nauwelijks geloven dat het zo snel gebeurt. Maar ik voel me zoveel rustiger dan voor de training. Ik merk ook dat ik met meer respect met andere mensen omga.”
Inge (34 jaar)

“Ik heb veel geleerd. Ik ben veel bewuster, soepeler, authentieker, en kan dingen meer laten zijn. Ik heb een houvast gekregen als ik voel dat ik iets meteen wil weg hebben of wil oplossen.”
Anja (52 jaar)

“Het lukt me steeds beter om mijn gedachten gade te slaan en los te laten. Ik vind de oefeningen prettig om te doen, en hoef me nooit meer te vervelen. Mede door de oefeningen ben ik veel rustiger geworden ,zit veel meer in het nu, en mijn gezinsleven verloopt veel harmonieuzer. Ook slaap ik zonder medicijnen, een mijlpaal.”
Maayke (42 jaar)